Hytteprosessen

Vi jobber for at kjøp av tomt og hytte på Raudnes skal være en enkel og gjennomsiktlig prosess. Under kan du se de ulike stegene som inngår i veien til din nye hytte på Raudnes.

P.S. Slik velger du hytte: Gå til hyttefeltet, velg hyttetomt, velg så ønsket hyttemodell og du får opp et samlet prisestimat for dine valg på bunnen av siden.

1. Kjøpsbekreftelse

Når kjøpsbekreftelsen er signert er du som kunde sikret den aktuelle hytta og tomta. Tomt betales direkte til megler, normalt innen 30 dager etter signert hyttekontrakt. Betaling for hytta skjer i henhold til fremdrift. Kjøpsbekreftelse inngås ofte på visning eller den kan sendes på e-post eller som et bilde i etterkant.

2. Kontrakts- og byggemøte

Kontrakts- og byggemøte gjennomføres med entreprenør for hytta. Dere går da spesifikt igjennom alle detaljer og foretar de valg som er aktuelle for deres hyttetype. Det benyttes en norsk standard kontrakt (byggblankett 3425).

3. Bygging

Entreprenøren innehar de nødvendige forsikringer og stiller 10 % bankgaranti i byggeperioden. Dette er en ekstra betryggelse for at hytta blir bygget som avtalt. Det er Bustadoppføringsloven som er gjeldende for byggingen av hytta. Det blir fakturert i takt med framdrift i byggingen. Byggeleder styrer alt i byggeperioden slik at dere som kunde ikke trenger å tenke på noe i denne perioden.

4. Overtagelse

Når hytta er klar får dere nøklene i hånda. Dere vil også motta ferdigattest fra kommunen som er nødvendig for å kunne ta hytta i bruk. På selve overtakelsen går dere nøye igjennom hytta sammen med entreprenøren. Dette gjøres for å kvalitetssikre at hytta er i henhold til avtale. Overtakelsesprotokoll signeres. Det stilles 5 % bankgaranti i 5 år etter overtakelsen. Dette er en ekstra betryggelse mot eventuelle feil eller mangler.

5. 1 års befaring

Ett år etter overtakelse kan begge parter kalle inn til en befaring av hytta for å sjekke at hytta er som den skal være. Bankgarantien på 5 % vil fremdeles gjelde i ytterligere fire år. Dette er en ekstra betryggelse mot eventuelle feil eller mangler.

Finn den perfekte tomten på Raudnes hyttegrend

Vi har over 30 tilgjengelige tomter i alle prisklasser med fantastisk beliggenhet.

Velg din tomt her