Området

Nisser innbyr til båtliv, og det finnes hundrevis av bortgjemte svaberg og nydelige strender for den badeglade. Telemark ligger sentralt i Sør-Norge, og gir mange muligheter for deg som ønsker å bruke hytta hele året.
Foto: Kalis Foto

Treungen sentrum

Treungen sentrum med matbutikker, sportsbutikk, blomsterhandel, gjestgiveri og andre små sentrumsperler er 15 minutter unna med bil eller båt. Barna kan også leke i Pipo leikesenter og besøke svømmehallen i Treungen sentrum. Ønsker du roligere opplevelser kan du dra tilbake i tid og utforske gamle biler, kjøkkenutstyr med mer i Z-museum eller besøke biblioteket. De berømte jettegrytene ligger i kommunen og området er kjent for stisykling og fjellklatring i europaklasse.

Aktiviteter utenfor hyttedøra

Bading på strender, båtutleie, fiskemuligheter og vandreturer får du tilgang på rett ved hytta di. Området har 40 merkede toppturer, og små fiskevann som er lett tilgjengelig fra turstiene. I Nisser kan man fiske med garn, oter eller stang. Et steinkast unna, på Nisser camping, finner du Tarzanslynge, trampoliner, utleie av vannskutere, sup-brett, paintball, med mer. Minutter fra feltet med båt ligger Kyrkjebygda med døgnåpen selvbetjent landhandel og Meinstad landhandel med lokale fristelser. Vi har også Norges minste kabelferje i drift, og denne er en opplevelse i seg selv.

Topptur Nissedal

Nissedal byr på 40 ulike topper fordelt på hele kommunen, så du skal kunne finne turer som er nær deg, og kanskje etter hvert prøve deg på ukjente topper flere steder i kommunen?

Premien for deltaking når du har gått 10 ulike topper er som vanlig bedre form, og en flunkende ny t-skjorte med nytt design for 2023. Se kommunens hjemmeside for mer informasjon.

Nisser hyttegrend og camping

Nisser Hyttegrend og Camping ligger idyllisk til ved innsjøen Nisser i Nissedal 10 min å gå fra Raudnes. Denne familiecamping har sommeråpen kiosk, trampoliner, brygge, vannskutere, sup brett, utleiebåter og lader for el-bil. Plass til telt, vogner, bobiler og hytter i forskjellige størrelser til leie. Det er ikke nødvendig å bestille plass på campingen, vi har plass til alle.

Nisser Hyttegrend og Camping ligg 17 km nord for Treungen. Følg fylkesveg F 354 langs vestbreidda av innsjøen Nisser. Adresse: Fjonevegen 1667, 3855 Treungen.

Dagsturer til Sørlandsbyer og Bø Sommarland

Ønsker du en dagstur til sørlandsbyer, ligger disse byene som perler på en snor fra Kragerø og Risør til Lindesnes med 1,5 – 3 timer med bil. Sommarland i Bø er også 1,5 times kjøretur fra Raudnes.

10 attraksjoner – under en times kjøretur

Når du har fått din egen Hytte på Raudnes hyttegrend får du rask tilgang på mange spennende opplevelser gjennom årstidene. I tillegg til naturaktiviteter utenfor hyttedøra er det kort vei til en rekke attraksjoner i Telemark.
Foto: Visit Telemark - Yngve Ask

Stisykling

På toppen av Heimdalsheia i Nissedal, finner du et paradis for syklister med hundre kilometer med sykkelstier. Svaberg, tilrettelagte klopper og solide hengebruer er på plass på heia mellom Gautefall og Heimdal. Vi anbefaler å kjøpe sykkelkart på Nisser hyttegrend og camping.

Jettegrytene i Nissedal

Dette er naturens eget badeland. Jettegrytene har vært en populær badeplass for bygdefolket i mange år. Området er på 300 meter, med varme gryter og herlige sklier. Du finner de plassert i en trang dal med berg på begge sider, der sola får virkelig godt tak.

Foto: Håkon Nordby

Hægefjell tur- og klatreområde

Hægefjell er et av de høyeste toppene i Nissedal kommune! Hægefjell er et unikt og populært fjellområde, både for turfolk og fjellklatrere fra hele Europa. Vandreturen er på 11 km og du må regne cirka 2 timer for å nå toppen, fra Nissedal-siden. Det majestetiske Hægefjell har de siste 20 årene blitt et av de mest brukte klatrefjellene i Norge, med om lag 50 ulike ruter i alle vanskelighetsgrader.

Foto: Visit Telemark - Kasper M. de Thurah

Hamaren aktivitetspark i Fyresdal

Hamaren Aktivitetspark er en universelt utformet turvei ved Fyresvatn, som passer for alle aldersgrupper. Her finner du sykkelstier, skulpturer og grillplasser. I juni 2023 åpner den spektakulære Tretoppveien i Hamaren. Dette blir en 1 km lang og 2 meter bred plankevei/boardwalk, som går på stolper opptil 15 meter over bakken, med utsikt over vannet og tretoppene.

Foto: Visit Telemark

Restaurant og strandbar i Vrådal

Ønsker du en utflukt med god lunsj eller middag, kan du ta båt eller bil til Straand Hotel i Vrådal. Her har de både strandbar og stor terrasse med utendørsservering.

Gautefall Skisenter

På Gautefall finner du dette familievennlige skisenteret. I høysesong er det 10 nedfarter i alle vanskelighetsgrader, 1 stolheis (6-seter ekspressheis), 1 skitrekk og 2 rulleskibånd. Snøproduksjonsanlegget er topp moderne og gir gode forhold gjennom hele sesongen.

Foto: Visit Telemark

Vrådal Panorama Alpinsenter

Vrådal Panorama er et skianlegg med løyper i alle vanskelighetsgrader. Skisenteret har 18 nedfarter på i alt 15 km og 8 heiser, inkludert 8-seters stolheis. Forholdene er lagt til rette for både slalåm, telemarkski og snøbrett.

Foto: Visit Telemark - Yngve Ask

Hulfjell Vannpark og Familiepark

Dette er en litt skjult perle for familien. I vannparken kan du boltre deg i flytende trampoline, hoppetårnet og ballansehinder. Her blir du virkelig utfordret, og det er like morsomt for de voksne som for de små. Etterpå kan de minste hilse på gårdsdyr og lamaer i Hulfjell familiepark eller spise hjemmelaget pizza og is i kiosken og matvognen.

Foto: Visit Telemark

Vrådal Golfbane

Liker du golf, er det et fantastisk anlegg på Fossøy i Vrådal. Dette er en 9-hulls golfbane med driving range, putting range, samt proshop med kiosk, cafe/restaurant med alle rettigheter og sanitære fasiliteter.

Foto: Visit Telemark - Kåre S. Pedersen

Telemarkskanalen

Et besøk på Telemarkskanalen fra Kviteseidbyen er populært. Her kan du bli med på en kulturhistorisk reise i naturen gjennom blikkstille vann, fjell og daler, trange kanalløp og spektakulære sluseanlegg.